Att behöva assistent till sitt barn, sin ungdom eller sitt vuxna barn (som altid kommer behöva stöd/hjälp från oss föräldrar på ett helt annat plan än sk "friska" vuxna barn) är inte alltid bara en avlastning. Det innebär också många andra bitar som inte utomstående ser såsom arbetsledarrollen, som ofta ligger på en förälder, anställa assistenter till ens barn som ska fungera i första hand bra med barnet och göra allt för att hon/han ska ha ett fullgott liv så likt jämnåriga som det bara går, att uppehålla livskvalitén så barnet får uppleva så mycket som det bara är möjligt utifrån de förutsättningar som finns...
Sedan innebär assistent att det kommer en person som ska jobba i vårt hem och då gäller det att båda parter, vi som familj och assistenten, har en ödmjukhet och lyhördhet kring integritet och annat. Tänk er att ha en utomstående i ert hem stor del av dagen och kanske även nattetid, var finns då möjligheten till enskildhet och privatliv i sitt eget hem.
Samtidigt är assistenten det som gör skillnad för oss att kunna leva ett någotsånär "normalt" liv. Assistenten gör att jag/vi kan få en stund över till att handla, städa, tvätta, kanske sitta en stund att prata och i bästa fall någon sorts "egen tid" för avkoppling. Utan assistent hade vårt liv inte varit ett liv, då hade vi gått totalt på knäna, vi hade inte haft den livskvalitet som vi har idag. Assistenterna är guld värda för oss... Saga gillar sina assistenter, då "slipper" hon mamma/pappa och kan vara utan oss och vara med ngn som leder in henne i vuxenlivet. 
 
Morgonen startade med en skön och kylig promenad med hunden. Älskar höstarna och den höga fina luft som är då. Känner ett lugn idag som jag inte har haft på länge. Fick ett sms igår från "min" healingmassör om att hon fått ett återbud idag 10.30. Åh vilken glädje jag kände att jag ska få en behandling idag trots att jag inte hade det inbokat och har flera veckor till nästa. Stor lycka och ödmjukhet över livet känner jag idag♥.
 
Saga är inne i en bättre period igen och hade i fredags en tacokväll/filmkväll med sina gamla klasskompisar och de hade så kul och hon fick vara fri från anfall ända fram tills den sista gick ut genom dörren. Det är också stor glädje och lycka i det. 
Ta hand om er och njut av livet som ni har
Här och nu är lyckan och glädjen
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej