Nu är vi inne i ett skov med GTK kramper med ungefär 1.5-2 timmars mellanrum. Det började med två i går eftermiddag men sedan 3.30 i natt så har det kommit med den intervallen. På alla utom en så har hon legat i sängen eller suttit i fåtöljen/soffan men en kom när hon satt på toa och föll rakt fram på/i duschkabinen och denna gång hjälpte det inte att vi hade dörren igendragen, hon föll ändå med huvudet in i den. Men precis som för några månader sedan så skadade hon sig inte - så skönt... och det blev inte lika hårt fall som den gången eftersom hon satt. Sover nu efter att vi gett epistatus för att se om vi kan bryta för några timmar i alla fall. Hon blir mer och mer tyst och i en bubbla efter varje kramp, flera gånger efter ett sådant här skov så går hon in i NCSE (non convulsive status epilepticus) när kramperna lugnar sig lite och hon är i detta status i några dagar. Får se hur det blir denna gång. Även fast hon annars har kramper i stort sett varje dag så är dessa skov av GTK så jobbiga för hon har en kramp, sover knappt en timme och sedan hinner hon vara vaken/aktiv i max 1 timme och så kommer en till så håller det på så. Det gör ont i hjärtat av att se henne så utslagen och hjälplös. Och man blir en "överbeskyddande" mamma i dessa stunder eftersom hon faller handlöst och skulle jag inte ha full koll på henne så skulle hon kunna slå sig helt fördärvad vid varje kramp, för den börjar som en tonisk kramp och övergår till GTK så skaderisken är mycket stor. Men jag tar gärna den rollen just vid dessa skov...
Men igår hann vi med årets första julmarknad på Julita Gård. Även fast nattenliga kramper så var hon pigg och orkade med den jättebra, hon handlade årets första julklappar  - ♥ till sina kusiner ♥ - och lite annat bland annat en present till en annan kämpe som fyller snart.
Till och med jultomten var på plats i en av stugorna...Tidigt men det var ändå mysigt på alla sätt och vis. Den ända som saknades var vår älskade Sandra som är i Kanada men vi skypade med henne i går kväll. Det var mest Saga som pratade med henne - de saknar verkligen varandra.