trots regn har vi sol i hjärtat idag 
 
Ett glatt hjärta idag. Första skoldagen efter sommarlovet och Saga längtade verkligen till skolan i år, känns som om det är första gången på många år. Pirrig och förväntansfull igår kväll och pigg och snabb i morse...
Det var härligt att se henne när hon kom och träffade sin klass, både nya och kända ansikten. Det jag hoppades var att denna första dag skulle gå bra för att hon åtminstone skulle få en lyckad start på terminen och den gick BRA. 
 
Känns som om detta sista år på grundsärskolan/träningsskolan både börjat bra och kommer att bli bra.
 
Förutsättningarna är i alla fall goda för att det ska bli så och mer kan varken skolan eller vi göra. Förberedelserna för nästa års gymnasium är  redan på gång bland annat genom att Saga ska "kopplas" ihop lite med några som kommer att gå över samtidigt som henne och de närmaste åren. 
 
Vi hoppas förstås att Saga kommer att kunna vara i skolan så mycket som möjligt och fortsätter med tre timmar måndag-tisdag och torsdag-fredag, hemmadag onsdagar för att orka. Fokus ligger på det sociala och det praktiska i skolan... I år ska vi prova att hon ska vara med på idrotten, får se om det är som tidigare, att fysisk aktivitet triggar igång anfall/kramper (det enda som vi har kunnat se som triggar). Men vi måste utmana och våga prova för att se om det fortfarande är så. 
 
Men vet ju att när hon kommer in i sina skov så kommer hon inte kunna vara i skolan speciellt mycket men förhoppningsvis däremellan. Och det är dessa dagar och perioder som vi måste fokusera på, att ge henne så mycket som möjligt av skolan, livet och allt som andra ser som självklarheter.
 
Jag måste erkänna att jag skräms en del av att det bara är ett år kvar till gymnasiet för henne och bara två år kvar till hon blir 18 och "vuxen", och flyttas över till vuxensidan inom sjukvården och nya läkare och allt vad det innebär.  Tryggheten kommer svaja då för ett tag men förmodar att den byggs upp igen med de nya kontakterna. Vi försöker förberedda oss så gott det bara går för detta och allt annat vad det innebär att hon blir "vuxen" och även för att Saga ska ha och få ett så gott liv som det bara går den dagen vi inte kan sörja för det . Djupa tankar men inser att vi måste ha dessa också för att livet ska bli bra för oss alla.
änglar vakar över oss och framförallt Saga

Kommentera

Publiceras ej