Vår ängel Saga har till stora delar kommit tillbaks till livet efter den hemska Zonegran som gjorde henne till ett kolli och förstört mycket för henne. Jag vet att vi inte bara kan skylla på medicinen att hon backar i så mycket, vet att det ligger i hennes sjukdomsbild och det syndrom som läkarna säger att hon har. Men medicinen gjorde henne så akut dålig så en del har det i allt. Men inte desto mindre glad blir vi när hon idag har varit ute och gått för första gången på nästan tre månader. När vi varit ute, de få gånger, så har hon orkar kanske 50 meter och sedan suttit i rullstolen men nu orkade hon gå drygt 500 till en skridskobana och sedan prova att åka skridskor igen.                                              
 
Hon som spelade ishockey för 5 år sedan och var duktig på skridskor fram till för för dryga året sedan kunde inte stå still på isen nu utan benen bara gled iväg. Motoriken fungerar inte! Men trots allt, hur ont det än gör att se hur mycket hon backar i utvecklingen hela tiden, så är vi så glada i det vi såg idag. Lite av livsglädjen har börjat komma tillbaks och vi hoppas att vi kan fortsätta bygga upp den igen. 
Tyvärr har vi det senaste dygnet fått ge tre doser akutmedicin efter långa anfall av medvetslöshet. Vi hoppas fortfarande att det bara är ett bakslag och inte en effekt av att vi plockar bort Keppra. Livet måste gå vidare och vi måste tro på att det finns en väg tillbaks till livet för Saga och för hela familjen. Trots att vi alltid (i stort sätt) tänker på det positiva som sker och på att vi gör det bästa för Saga och oss i varje stund av livet så kommer vi ändå till den punkt där vi känner att vi oroar oss för var detta ska ta vägen.
Men vi tar med oss detta positiva som varit idag och kämpar på, hoppas att vi efter sportlovet kan återgå till att åka till skolan någon timme varje dag. Men då får det inte gå åt det håll det gjort det senaste dygnet i anfallen.
Kram alla fina och var rädda om varandra.

7 kommentarer

LenaSundqvist

17 Feb 2013 18:00

ÅÅÅÅÅÅÅÅ så HÄRLIGT att se Sagaså sprudlande glad igen,det värmer mitt <3 mer än du kan ana. Nu får vi hoppas och tro att detta bakslaget är tillfälligt.

Anonym

17 Feb 2013 18:17

Åh, vad underbart! Kände din lycka när jag läste!
Tråkigt att ni behövt ge akutmedicin i helgen men vi får tro och hoppas att det var ett litet bakslag.
Stor stor kram <3
Jenny (Linn)

Ammi

17 Feb 2013 18:26

Åh va roligt att höra! Hon ser mkt nöjd ut kram på er o hoppas lovet bjuder på mer sådana stunder ♥

Torun

17 Feb 2013 18:42

Hurra för återfunnen livsglädje! Hoppas det fortsätter och att de senaste kramperna är ett högst tillfälligt bakslag!

Anonym

17 Feb 2013 19:38

Så underbart med lite återvunnen styrka för Saga! <3
Varma kramar!
Malin N

Jenny D

17 Feb 2013 21:54

Ååå va glad jag blev att läsa detta samt att se Sagas leende på bild <3 Vi håller tummarna för att det fortsätter så <3 Kramar <3

Tina

19 Feb 2013 13:09

Vilka fina bilder och vilken (till största delen) underbar läsning!
Kram på er <3 !

Kommentera

Publiceras ej